Ken jij je BMI?



Voor sommigen is de noodzaak om gewicht te verliezen is duidelijk. Degenen wier lichaamsgewicht plaatst ze in de obesitas of morbide obesitas categorieën weten heel goed dat ze dragen te veel pond. Maar hoe zit het borderline overgewicht? Is dat tien pond over de ideale gewicht verhogen van uw risico op complicaties gezondheid? Bent u gewoon 'zware botten'? Hoe bepaal je als je echt nodig om gewicht te verliezen - en hoeveel je nodig hebt om te verliezen?
Artsen hebben een aantal verschillende manieren om de noodzaak om gewicht te verliezen te meten. Lange weg zijn de jaren waarin zij zich op een verzekeringsmaatschappij grafiek van 'ideale gewicht'. De meest gebruikte maatstaf is de Body Mass Index (BMI). De BMI meet uw gewicht in verhouding tot uw lengte. Het is meestal een nauwkeurige weergave van de spier tot vet verhouding, hoewel er enkele beperkingen.
1. Het kan de BMI overschatten van een atletische persoon, omdat de spier is dichter en weegt meer dan vet.
2. Hij kan de BMI van een oudere persoon, of anderen die een lage spiermassa onderschatten.
Er zijn veel BMI rekenmachines online beschikbaar die u zal toestaan ​​om uw eigen BMI te controleren. De tabel voor het bepalen van risicofactoren in verband met obesitas is:
Hieronder 18.5 - Ondergewicht
18,5-24,9 - Normaal
25,0-29,9 - Overgewicht
30,0 en up - Obese
Als uw BMI hoger is dan 25,0, kan uw arts of andere medische professional u adviseren over de beste plan van het gewichtsverlies voor u. U moet weten dat er grote voordelen aan het verliezen van zelfs een matige hoeveelheid gewicht. Sommige van deze zijn onder meer:
* Het verlagen van uw risico op diabetes. Volgens de American Diabetes Association, een gewichtsverlies van slechts 10 pond kan de kans op pre-diabetes te ontwikkelen tot diabetes met 58% te verminderen.
* Verlaag uw risico op hart-en vaatziekten. De American Heart Association stelt dat coronaire problemen direct gecorreleerd zijn met het gewicht. Door het verliezen van gewicht om uw BMI binnen de normale grenzen te brengen, u aanzienlijk lager uw risico op het ontwikkelen hartproblemen.
* Vermindering van het risico op artritis en pijn van artritis. Een aantal vormen van artritis hebben betrekking op het gewicht. Het verliezen van gewicht aanzienlijk vermindert de stam die extra gewicht plaatst u uw knieën, heupen, rug en enkels.
Bent u gemotiveerd om te beginnen? Hier zijn drie manieren waarop u kunt beginnen met afvallen vandaag:
Word actief.
Als u niets anders doen in je leven, maar oefening voor een half uur per dag, verliest u 5-7% van uw lichaamsgewicht per jaar.
Knip wit brood en suikers.
Vervang volle granen voor geraffineerde meel en suikers, en je krijgt automatisch het aantal calorieën dat u per dag te verminderen.
Eet meer verse groenten.
Verse groenten, vooral rauw, zijn een belangrijke bron van veel van de vitaminen en mineralen die uw lichaam dagelijks nodig heeft. Ze zijn hoog in de voeding, terwijl laag in calorieën. Door het verhogen van de hoeveelheid verse groenten die je eet en het verminderen van de hoeveelheid verwerkte, geraffineerde voedingsmiddelen, zul je calorieën en koolhydraten fors terug te dringen.